top of page

REIKI I

 

Wat houdt het in?

 

Het woord Reiki betekent 'Universele Levensenergie'. Het Japanse karakter Rei staat voor 'onbegrensd' of 'universeel', en het karakter Ki betekent 'de vitale kracht'. Deze kracht bevindt zich van nature in ons lichaam en overal om ons heen.  Reiki is een natuurlijke geneeswijze gebaseerd op het werken met die universele levenskracht. Net als bij accupunctuur, shiatsu, meridiaantherapie en yoga wordt gebruik gemaakt van de stroming van levensenergie binnen ons lichaam. De energie zorgt voor balans en kracht in lichaam en geest.  

 

Hoe werkt het?

 

Beide handen leg ik symmetrisch op bepaalde posities op het geklede lichaam en daar blijven ze enkele minuten liggen. De richting waarin gewerkt wordt is van hoofd naar benen. De werking is diep ontspannend, er hoeft even helemaal niks. De eenvoud van de techniek werkt krachtig. Energiebalans wordt verbeterd en blokkades worden verminderd dan wel opgeheven.

 

Bij welk soort klachten?

 

In principe is Reiki voor iedereen geschikt en is breed toepasbaar. Met reiki kunnen we:

  • onze lichamelijke gezondheid verbeteren: zoals bij griep en verkoudheid, vermoeidheid en chronische vermoeidheid, verhoogde prikkelbaarheid

  • onze mentale gezondheid stimuleren: voor een harmonieuzer leven zodat je je weer beter in je vel voelt

bottom of page