top of page

AUTISAGE/HEPPIE BEHANDELING

 

Wat houdt het in?

 

De ‘Autisage’, is door therapeute Helen Lodder ontwikkeld voor kinderen en volwassenen met autisme, AD(H)D en hooggevoeligheid. Ze noemt het ook wel Heppie-therapie

Deze therapie zorgt ervoor dat kind/jongere/volwassene lekkerder in hun vel komen, rustiger worden, prikkels beter kunnen verdragen en meer ontspannen zijn. Massage helpt het zenuwstelsel de weg terug naar rust te vinden.

 

Hoe werkt het?

 

De heppie methodiek is niet één vastgestelde behandelingsvorm, maar wordt stapsgewijs en gestructureerd opgebouwd en afgestemd op de behoefte van de persoon. Er zijn verschillende aangepaste massagevormen (diepe druk,strijkmassage, hand- en voetmassage) in combinatie met aromatherapie en eventueel het gebruik van edelstenen. Wanneer een kind niet aangeraakt wil worden gebruik ik warmte knuffels. Voordat ik start, is er een intake met u als ouder en eventueel met de jongere/ het kind. Welke benadering en behandeling past het beste? Het is een kwestie van geduld maar vooral vertrouwen opbouwen met elkaar voor een methodiek die goed is afgestemd.

 

Bij welk soort klachten?

 

Voor alle kinderen en volwassenen die:

- (soms)moeite hebben met prikkelverwerking

- zelf moeilijk tot rust kunnen komen 

bottom of page