top of page

VOETREFLEXZONE THERAPIE

Al eeuwenlang bewijst voetreflex zijn effectiviteit. De Chinezen pasten deze therapie al 4.500 jaar geleden toe en van de Egyptenaren is bekend dat artsen dit 2.500 jaar geleden al beoefenden. De geschiedenis van de moderne reflexzone therapie begint bij Dr. William H. Fitzgerald (1872-1942) in de Verenigde Staten. Deze KNO-arts is de grondlegger van de zonetherapie, zoals wij die kennen.

 

Wat houdt het in?

 

Het wonderlijke van de voeten is dat het hele lichaam erin weerspiegeld wordt. Op de voet bevinden zich reflexzones die corresponderen met een orgaan, botstructuur, spieren, pezen en de hormoonhuishouding. Door op de reflexzones druk te geven, worden de doorbloeding, lymfe- en energiedoorstroming gestimuleerd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Hierdoor wordt de gezondheid hersteld en kunnen klachten verminderen of verdwijnen. De vitaliteit neemt toe en lichaam en geest ontspannen.

 

Hoe werkt het?

 

Tijdens de eerste een behandeling worden de punten gevonden die gevoelig zijn voor druk. In de behandelingen daarna wordt er voor langere periodes aan de gevonden punten gewerkt. Het doel van reflexzone therapie is herstel van het interne evenwicht zodat organen en klieren optimaal en in harmonie werken.

Het mooie van de voetreflexzone methodiek is dat je indirect gebieden kunt behandelen die geblesseerd zijn. Heb je een gebroken arm, dan kan je via de voeten het genezingsproces bevorderen en de balans helpen herstellen.

De behandeling vindt plaats in loszittende kleding liggend op een massagetafel.

 

Bij welke soort klachten?

 

- bij verschillenden soorten pijn, bijvoorbeeld rugpijn, schouderklachten, knieklachten door verkeerde belasting

- bij maag-darmklachten

- bij (steeds terugkerende) verkoudheden of droge slijmvliezen

- bij (incidentele) slaapstoornissen

- bij humeurigheid en irritatie als gevolg van stress

- bij plas-/blaasproblemen

 

Kinderen reageren vaak heel goed op een voetbehandeling, net als oudere mensen.

Door deze uitleg kun je de indruk krijgen dat voetreflexzone massage alleen bedoeld is om klachten te verminderen of voorkomen. Dat is zeker niet zo. Voetreflexzone massage kun je ook puur voor de ontspanning ondergaan. Doordat er met je voeten gewerkt wordt, kom je vaak gemakkelijker 'uit je hoofd' los.

bottom of page