top of page

THERAPEUTISCHE MASSAGE VOOR KINDEREN

 

Wat houdt het in?

 

Therapeutische massage bij kinderen en jongeren kan een goede ingang bieden om weer tot rust en daarmee tot zichzelf te komen. Zeker in deze tijd waarin er vaak veel van kinderen wordt gevraagd. Of het nu gaat om drukte in het hoofd, overprikkeling, of klem zitten tussen ouders in geval van scheiding, onzekerheid, eenzaamheid of dat er concrete fysieke ongemakken zijn als buikpijn hoofdpijn darmproblemen spierpijn. Door deze behandeling komt o.a oxytocine vrij wat zorgt voor gevoelens van geborgenheid, ontspanning. Als er daarna bepaalde emoties, gedachtes naar boven komen dan kan ik dat als kindercoach begeleiden.

 

Hoe werkt het?

 

Ik pas me altijd aan aan het kind/jongere. Afhankelijk van de aanleiding maak ik vaak gebruik van technieken uit de therapeutische massage of voetreflexzone methodiek (VZR). Bij de therapeutische massage werk ik met natuurlijke olie direct op de huid. Bij VZR werk ik alleen op de voeten en enkels.

Als een kind/jongere het in het begin ongemakkelijk vindt, dan bouw ik het masseren op door bijvoorbeeld eerst te leren voelen, verschil te voelen. Voordeel is dat er niet veel gepraat hoeft te worden. Mag wel. 

Voordat ik start, is er een intake met u als ouder en eventueel met de jongere/ het kind. Vertrouwen wordt opgebouwd met elkaar voor een behandeling die goed is afgestemd.

 

Bij welk soort klachten?

 

Voor kinderen/jongeren die snel overprikkeld zijn (HSP, AD(H)D, ASS). Teruggetrokken kinderen/jongeren.

Kinderen/jongeren in echtscheidingssituaties, met zieke of overleden dierbaren of met andere verlieservaringen, sombere gevoelens

Spanningen, faalangst, onzekerheid

Hoofdpijn, buikpijn, darmproblemen, gespannen spieren

bottom of page