top of page
MASSAGE VOLWASSENEN

THERAPEUTISCHE MASSAGE VOOR VOLWASSENEN

 

Aanraking met aandacht is de meest basale manier om je zenuwstelsel tot rust te brengen. Het ontspant. Geeft geruststelling. Dat kan bevrijdend werken en het is positief voor je zelfherstellend vermogen. 

 

  • Het wordt steeds duidelijker dat stress een oorzaak kan zijn van veel (fysieke) klachten en ziektebeelden. Stress is ook van invloed op je immuunsysteem. Door massage kan o.a. het hormoon oxytocine vrijkomen, heel kort door de bocht het ‘gelukshormoon’ genoemd. Dit hormoon is de tegenhanger van de stresshormonen adrenaline en cortisol. Het aangejaagde zenuwstelsel komt tot rust en in balans als oxytocine vrijkomt. 

 

  • Een therapeutische massage zorgt dat de afvalstoffen op een natuurlijke manier worden afgevoerd. Door massage verbeter je de circulatie van bloed, lymfe en energie. En dat werkt dieper door naar onder andere je organen en andere weefsels. Uiteindelijk kom je meer in balans. Opgebouwde spanning en vermoeidheid kun je loslaten.

 

  • Een specifieke massage helpt mee om met diepere vastgezette spanning in contact te komen, om die te voelen en los te laten. Emoties, dingen waarmee je zit, oude patronen zetten zich vaak vast in je lijf, onder andere in spierspanning, maar ook in je neurale netwerk. Dat kan zich uiten in concrete fysieke klachten. Door via massage aandacht te geven aan die plekken kan het ‘verlossen’, kom je meer uit je hoofd in je hele lijf. Ik nodig mensen uit om naar het gevoelde toe te gaan met hun aandacht en ademhaling in plaats van erbij weg te blijven. Soms is de verandering heel helder en expliciet en soms is het minder bewust of zonder woorden. Ook dat is heilzaam. 

 

Intake

Voorafgaand aan de eerste behandeling hebben we een kennismakingsgesprek. Om de behandeling optimaal op jou af te stemmen bespreken we je huidige situatie, je gezondheid, wat is je wens voor jezelf, waar werken we naar toe. Het helpt echt om daar een beeld bij te vormen. Dan komen we samen uit op welke behandeling op dit moment het beste bij je past en wat er nodig is.

bottom of page